Geen Ijzige Corona Droom, maar Kwakkel Kwartels

Geen Ijzige Corona Droom, maar Kwakkel Kwartels

Afgelopen week kreeg ik zoveel ijzige corona dromen. Sommige echt vreselijk! Iemand maakte met een vliegtuigje een noodlanding op het ijs, zakte er doorheen en kwam terecht in een corona kliniek met allerlei patiënten aan griezelige apparatuur. Eén voorbeeld van talloze.

Inmiddels is het sneeuw- en ijsperk weer voorbij en zitten we in de kwakkelwinter. Daarom schiet ik even door naar een heerlijk recept van kwartels. Als je dit maakt ga je de lente beleven en volgens mij komt die er deze week aan. Kijk naar buiten, zie de sneeuw smelten en de sneeuwklokjes tevoorschijn komen en ga lekker bakken en braden.

Benodigdheden

 • 2 kwartels (poelier)
 • Paar takjes tijm
 • Teen knoflook
 • Honing
 • Olijfolie, roomboter
 • Plakjes spek

Bereiding

 1. De kwartels eerst in een koekenpan om en om lichtbruin braden.
 2. De oven alvast voorverwarmen op 180 graden.
 3. In ieder kwartel een fijngehakt half teentje knoflook stoppen.
 4. Ook in de holtes de afgeriste blaadjes van vier takjes verse tijm stoppen.
 5. Honing over de ruggetjes smeren.
 6. De plakjes spek op de honing leggen.
 7. Het geheel met olijfolie besprenkelen en wat klontjes boter op en rond de kwartels leggen en vervolgens in braadslede leggen.
 8. Laat de kwartels 20 minuten in de oven garen

Opdienen eventueel met wat zout en zwarte peper. Het spek is al zout, dus oppassen!

Serveren met doperwtjes en peultjes. Bij de groenteman vers verkrijgbaar in plastic zakjes. Gebruiksaanwijzing volgen en klontje boter toevoegen. Daarbij verse pasta, even opgekookt en vermengd met de blaadjes van zes takjes tijm en een klontje boter.

Saus hebben wij er niet bij nodig. Wil je nog wel wat saus vermeng dan het braadvocht van de kwartels met wat room, schrap  de korstjes van de bodem en voeg eenvoudig wat maggi aroma toe. Niet verder vertellen dat je dit gebruikt: de meeste mensen zijn maggi aroma vergeten en zeggen: “Oh, waar komt die lekkere smaak vandaan?” de grappige, hoekige flesjes zijn nog steeds te koop in de supermarkt.

Geniet samen van de kwartels en kijk uit naar de lente!

Sorry, the comment form is closed at this time.