Biografie van Karin de Korte-Munk

Over Karin

Mijn naam is Karin de Korte-Munk. Afgestudeerd aan de universiteit van Leiden in de klinische psychologie. Daarna heb ik nog een opleiding gevolgd gedurende vier jaar om psychotherapeut te kunnen worden. Ik heb mijn praktijk zelfstandig gevestigd in een vrolijk huis.

Ik heb maandelijks contact met andere psychologen en psychotherapeuten om ideeën uit te wisselen en elkaar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. In principe kan ik je helpen met alle psychische problemen en knopen waarmee je zit.

Mijn levensmotto is: “Leven volgens je verlangens, doch in gemeenschap met de anderen.” “Niets moet. Alles mag.”

Vakgebieden

Ik heb me speciaal toegelegd op:

  • het helpen van mensen die op één of andere manier zijn vastgelopen in hun leven
  • faalangstbegeleiding
  • relatietherapie
  • burn-out-therapie
  • depressies, suïcidale neigingen
  • studiebegeleiding

Studenten die een HBO of WO opleiding volgen kunnen al in het eerste jaar als ze hun P niet halen bij mij terecht. Vervolgens begeleid ik studenten bij het behalen van het Bachelors examen en tenslotte komt de scriptiebegeleiding voor het behalen van de Master degree.

Naast mijn psychologie praktijk was ik bestuurslid bij verschillende stichtingen. Zoals Stichting VALK, de plek om te genezen van vliegangst. Jarenlang had ik een column in de Haagsche Courant en een vast radioprogramma voor radio/tv West.

Droomanalyse

Dromen kunnen heel verhelderend werken bij een therapie. Daarom heb ik ook in droomanalyse een opleiding gevolgd.
Naast het bespreken en duiden van dromen in de psychotherapie geef ik ook droomworkshops. Dat kan bij mij thuis, maar het kan b.v. ook een leuke afsluiting zijn van een bedrijfsuitje.

De auteur

Ik heb een 10-tal boeken geschreven. De meeste gaan over psychologische onderwerpen, maar er zijn ook twee boeken die alleen over dromen gaan.
Een bestseller is het boek “Basta” dat gaat over de dromen van Prins Bernhard. Alle boeken zijn nog steeds bij mij te bestellen.

Bekijk hier het interview met Karin de Korte bij DWDD – 19-11-2010