Corona ratjetoe

Corona droom achtervolging

Corona ratjetoe

Iedere week ga ik een corona droom bespreken en uitleggen, een speciaal corona recept delen of een anekdote of iets grappigs dat met corona te maken heeft opschrijven. Met de bedoeling je een beetje op te vrolijken, maar ook om je uit te dagen de goede dingen uit deze periode te halen. Want: we kunnen leren van onze dromen, door lekker te koken zijn we met iets positiefs en gezonds bezig en de vrolijke verhalen laten ons zien dat corona ook een uitdaging kan zijn. Niet bij de pakken neerzitten, maar steeds weer zoeken naar iets dat ons stimuleert!

Vandaag een droom van de 10-jarige Jacob. “Ik liep naar huis nadat ik had gegeten bij een vriend. Het was acht uur, heel stil op straat, het regende en het was donker. Best eng. Toen hoorde ik een soort geritsel achter me. Ik keek om en zag een eind verderop een lichtende bal op mij af rollen. Het was een bal met stekels zoals het beeld van corona. Ik ging harder lopen want ik wilde niet dat de bal me zou inhalen. Maar dat kreng ging met me mee! Toen ontdekte ik dat hij door een touw aan mij vast zat. Ik kon nog zo hard lopen….ik kwam er niet meer vanaf. Ik ging zo hard hollen als ik kon en thuis gekomen rukte ik de achterdeur open. Ziezo, ik was veilig. Dacht ik. Maar de bol was mee naar binnen gerold. Hevige paniek! Dit was corona en ik had het in huis gehaald en nu konden mijn ouders het krijgen. Help! Toen werd ik met een schok wakker.”

Wat betekent de droom van Jacob? Hij hoort tot een gezin van vijf, vader, moeder, twee zusjes en Jacob. Vader heeft enkele malen een longontsteking gehad. Hij hoort dus tot de kwetsbaren als het om corona gaat. Moeder is gezond, maar wel 50 jaar. De zusjes zijn 5 en 7 jaar oud. Jacob is niet bang dat zij corona zullen krijgen. Maar hij is wel steeds benauwd dat hij zijn ouders kan besmetten. De corona bal die hij via zijn enkel met zich meevoert is een mooi symbool. Je kunt nog zo hard hollen… die bal raak je niet kwijt. En daar zit precies de angst van Jacob. Wat hij ook doet, als hij even onder de mensen is kan hij het virus oppikken en thuis overdragen aan zijn ouders. Maar wat kan hij er aan doen? 24 uur per etmaal thuis blijven? Dat kan toch ook niet. Niet bij zijn ouders in de kamer komen? Hoe doe je dat met eten en met gewoon leven in één huis? Volgende week mag hij weer naar school. Dan loert de besmetting helemaal op hem.

Jacobs droom is een waarschuwing. Hij kan zijn vader en moeder besmetten. Dat kunnen zijn zusjes ook. Die kans is er voortdurend, hij zeult de kans mee als een bal die aan zijn enkel is vastgebonden. Meer dan voorzichtig zijn kan Jacob niet. Dat is de les die in deze droom verborgen zit. Een les die niet alleen voor Jacob geldt maar voor ons allemaal. We zijn allen potentiële besmetters. Overdreven voorzichtig doen helpt niet. Pas als je gevaccineerd bent ben je veilig voor anderen. Tot die tijd moeten we met zijn allen ons aan de regels houden en als we dan toch iemand besmetten is dat gewoon domme pech. Gewoon proberen in dat geval je niet schuldig te voelen.

Sorry, the comment form is closed at this time.