Dromen over sneeuw en ijs

Dromen over sneeuw en ijs

Ga je ook naar de wintersport? Of ben je al geweest? Als ski- liefhebber zul je louter positieve gedachten hebben bij de woorden sneeuw en ijs. Wat is er heerlijker dan over de piste te zwenken met een knisperende laag sneeuw onder je ski’s, ook al komt die sneeuw dan vaak uit een kanon!

En ijs geeft ook prachtige fantasiebeelden. Lekker krassen over het ijs met je schaatsen, of sleetje rijden met je kinderen. Een mooi zonnetje erbij en je droomwereld is perfect.

En laten nu net de woorden sneeuw en ijs in je dromen totaal geen positieve symbolen zijn.

Je droomt bijvoorbeeld dat je door de sneeuw loopt en dat een sloot naast je bevroren is. Je loopt maar en je loopt… er lijkt geen einde aan de weg te komen. Alles om je heen is wit en bewegingloos. Het is ook stil. Geen geluidje te horen, geen vogel die zingt, geen auto die zoevend langsrijdt. Je zou kunnen denken dat je een heerlijke droom hebt gehad. Maar je voelt je er toch niet zo goed bij. Je hebt het ook een beetje koud. En terecht. De betekenis van die droom is dat je gevoelens en gedachten vast zitten. Je bent vanbinnen als het ware ‘bevroren’. Je bent verstild. Je leven staat stil, er gebeurt niets. Het wordt hoog tijd aan het werk te gaan en je beperkingen of je angsten te overwinnen.
Sneeuw en ijs symboliseren in het algemeen remmingen en verdrongen emoties.

En juist wat je in de wintersport helemaal niet wilt en dat in een droom een signaal is dat je goed bezig bent is: het smelten van de sneeuw, en misschien nog erger: het smelten van het ijs. In het dagelijks leven betekent dit een verdrietig einde aan de sneeuw- en ijspret.
Maar als je droomt van smeltende sneeuw, plofjes sneeuw die uit de bomen vallen en druppende dakgoten betekent dit juist dat je bezig bent je negatieve gevoelens los te laten.

Dus niet te snel roepen dat je zo heerlijk van de ski-piste hebt gedroomd. Iemand die meer van dromen af weet zal mompelen: “O.o. wat ben jij allemaal aan het verdingen? Het gaat niet goed met jou vanbinnen.”  Meestal zul je ook zo’n droom niet snel vertellen. Je wordt er steeds met een kil, akelig gevoel uit wakker.

Er zijn altijd uitzonderingen. Zoals een meisje van zes mij stralend vertelde: “ik heb gedroomd dat we er al waren, in Oostenrijk. En het was zo mooi en zo gezellig met zijn allen op de ski’s. En ik had een heel mooi pak aan en ik kon ook al goed skiën.” Kijk, dit meisje zit niet vast in haar leven. Zij verheugt zich oprecht op haar skivakantie met de hele familie.

Dus opgepast! Niet alle dromen over sneeuw en ijs zijn negatief. Het kan zomaar zijn dat je gewoon voorpret hebt omdat je binnenkort naar een ski-oord gaat.

En dan maar hopen dat je als je daar eenmaal bent geen sneeuw en ijsdromen meer hebt. Want, je begrijpt het al… dán betekenen ze weer dat je van alles aan het verdringen bent.

Heb je een sneeuw- of ijsdroom en weet je niet of hij nu positief of negatief moet worden uitgelegd?

Stuur dan je droom in

Sorry, the comment form is closed at this time.