Bizarre WC-DROMEN

Bizarre WC-DROMEN

Ooit weleens gedroomd dat je heel nodig moest, maar dat er nergens een WC te vinden was?

Of dat er wel een WC was, maar er stond een eindeloze rij wachtenden voor?

Waarschijnlijk denk je dat je de enige bent die zo iets bizars droomt. Als je zou durven die droom te vertellen in gezelschap zou je ontdekken dat veel mensen voorzichtig toegeven dat ze ook dit soort dromen kennen. De WC droom komt nl. heel veel voor!

Waarom?

We moeten beseffen dat we dromen in symbolen.  Overdag doen we heel veel indrukken op. Mooie gevoelens en gedachten, maar ook emotionele angsten en lasten hopen zich op in onze geest. Alles kunnen we overdag niet verwerken. De onverwerkte gevoelens slaan we op in ons onbewuste. Die komen er ’s nachts via de dromen weer uit. Het is dus logisch dat we als symbool voor het psychisch  ‘ontlasten’ de lichamelijke ontlasting gebruiken.

Dromen over een WC of over toilet bezoek is heel normaal. De betekenis is, zoals bij alle dromen, voor iedereen verschillend.

Een voorbeeld. Joris droomde dat hij op de WC zat. Er kwam een enorme hoeveelheid dunne ontlasting uit. Die poep liep over de pot heen naar de grond en gleed glibberig onder de deur door verder en verder……toen werd Joris zwetend en in paniek wakker. Hij was bang dat hij incontinent was geworden. Maar er was niets vreemds te vinden in zijn bed. In zijn verwarring bedacht hij dat hij de hulp van een psycholoog nodig had. Dat was een verstandig besluit.

Hij kwam bij mij en tijdens het gesprek bleek dat Joris in zijn leven veel psychisch afval had verzameld. Daar moest hij vanaf. Hij had niemand in zijn omgeving waarmee hij echt kon praten. Niemand waarbij hij zijn hart kon uitstorten. Dat werd hoog tijd. Joris kwam bij mij in therapie. Na een tijdje kreeg hij zijn oude gevoel voor humor weer terug. Als hij bij me binnenkwam riep hij niet: “Hallo”, maar: “Hoe is het met de vuilnisvrouw? Ik heb weer een vuilniszak vol troep bij me.”

Je begrijpt dat het omgekeerde ook voorkomt. Iemand droomt dat hij hopeloos verstopt zit en dat zijn darmen niet meer werken. Of, nog erger, je droomt dat je niet meer kan plassen. Daar kun je heel benauwd van worden. Plassen is zoiets natuurlijks. Hoe kan dat nu plotseling niet meer lukken?

 

Heb je zelf een WC-droom die je niet kunt verklaren?

Stuur dan je droom in

Maak 20 euro over op mijn bankrekening en je krijgt binnen een week antwoord.

Sorry, the comment form is closed at this time.