In de droom…Uit de droom

In de droom…Uit de droom

Moet je nou echt je dromen onthouden? En moet je ze nou echt leren begrijpen? Gaat het anders niet goed met je?

Ach welnee.

Dromen doen we allemaal. Soms wel 8 keer per nacht. Dat dromen is nodig om alle weggestopte emoties en gedachten van de afgelopen dag naar boven te halen en zo te verwerken. Als je echt niets met die dromen wilt doen word je niet ziek of zoiets. Je mist alleen veel.

Een droom maak je zelf. En het eerste dat je zal op vallen als je een droom hebt onthouden is dat die zo knap in elkaar zit. Daar mag je best trots op zijn. “Hé, ik droom wel interessante dingen.” Als je dan ook nog de betekenis van je droom kunt ontdekken en die toepassen op je dagelijks leven krijgt dat leven meer diepgang en verheffing.

Doe je niets met je dromen dan leef je als het ware op een platte pannenkoek. Daar is niets mis mee, maar het kan veel boeiender en leerzamer worden voor jezelf.

Als je bijvoorbeeld hebt gedroomd dat je aan het vliegen was, als een vogel door de blauwe lucht en je herinnert je die droom dan geeft dat een heerlijk gevoel van vrijheid. De betekenis is waarschijnlijk dat je toe bent aan meer vrijheid. Dat je lekker je eigen gang wilt gaan en boven het alledaagse uitstijgen. Wie wil dat niet dromen? Tien tegen één dat je zoiets wel eens hebt gedroomd, maar dat je het gewoon niet hebt onthouden. En dan kun je er helaas niets mee doen.

En als je je herinnert dat je hebt gedroomd dat er een woeste tijger achter je aanzat dan betekent dit dat je ergens door wordt opgejaagd. Dat kan iemand zijn, maar ook iets, zoals bijvoorbeeld de werkdruk. Beseffen dat je dit droomt kan een burn-out voorkomen.

Na alle goede voornemens voor 2017 om allerlei dingen niet meer te doen: niet meer roken, minder alcohol drinken, niet meer snoepen is nu wellicht de tijd aangebroken om een positief voornemen te hebben: “Ik ga mijn dromen onthouden en proberen ze te begrijpen.”

En lukt dat begrijpen niet?

Stuur dan een mailtje naar mij. Ik help je uit de droom.

Karin-deKorte-Munk

1 Comment

  • Crystel

    Wat een mooie webSite! Ik hoop dat u veel mensen hun droomwereld mag gaan laten Ervaren en begrijpen.
    Dromen….wie heeft ze niet? 😉

    23 januari 2017 at 23:57